Janne koirien kanssa
  • info@tassutaiturit.fi
  • 050 356 5646
  • Lähetä viesti jos en vastaa puhelimeen.

Pentutestit - koirankouluttaja Janne Ruokonen

Pentutestit

Pentu makaamassa

Pentutestejä on yleensä olemassa yhtä monta kuin testaajiakin. Tärkeintä kuitenkin on, että testi suoritetaan jokaiselle pennulle tasapuolisesti, samoissa olosuhteissa, jolloin pentujen väliset erot näkyvät parhaiten. Pentulaatikossa pentujen välisiä luonne-eroja on joskus vaikea arvioida ja pentutesti antaakin kasvattajalle selkeämmän näkökannan pentujen välisten erojen selvittämiseen, etenkin silloin kun testin suorittaa pennuille vieras henkilö, vieraassa paikassa.

Testi ei ennusta koiran käyttäytymistä vanhemmalla iällä, mutta se toimii hyvänä apuvälineenä kasvattajan antaessa neuvoja pennun uusille omistajille. Testin jälkeen on selkeämpää antaa yksityiskohtaisempaa opastusta pennun eteenpäin viemiseksi. Testi pyrkii antamaan objektiivisen näkökannan pennun senhetkiselle käyttäytymiselle. Testi voi toimia myös erinomaisena mittarina kasvattajalle tehdyistä siitosvalinnoista ja kasvatuksen tavoitteista.

Pentu sylissä

Yleensä ensimmäinen testi tehdään pennuille, jotka ovat täyttäneet vähintään kuusi viikkoa, mutta ei yli kymmentä. Pennun kehitys kuudesta viikosta eteenpäin on nopeaa ja testiä tehtäessä on aina tärkeää tulkita pennun käyttäytyminen suhteessa ikään. Luotettavampaa tietoa pennuista saa, jos pennut testataan useamman kerran esimerkiksi kuuden ja kahdeksan viikon iässä.

Pentutestissä on useita eri osa-alueita, joissa havainnoidaan pennun käyttäytymistä eri tilanteissa. Erilaiset arkuudet tai herkkyydet (ääni ja kosketus) tulevat hyvin esiin testin aikana. Testissä tarkkaillaan mm. pennun rohkeutta sekä sen energiatasoa. Testi ei vahingoita pentua.

  • Testi kestää noin 15 - 20 minuuttia/pentu
  • Pentutesti 15 e/pentu (min. korvaus 50 e)
  • Hintaan lisätään kilometrikorvaus 0.46 e / km

Kaikki hinnat sisältävät ALV 24 %