Janne koirien kanssa
  • info@tassutaiturit.fi
  • 050 356 5646
  • Lähetä viesti jos en vastaa puhelimeen.

Ongelmakoirien koulutus - koirankouluttaja Janne Ruokonen - Tassutaiturit

Ongelmakoirat

Ongelmakoiraksi luokitteleminen voi olla joskus vaikeaa. Toisille ihmisille joku tietty koiran käyttäytyminen voi olla suuri ongelma, kun taas toiset eivät koe käytöstä ongelmaksi ollenkaan. Ongelmakoiran koulutus onkin aina yksilöllistä ja ongelmaan on tutustuttava hyvin perusteellisesti, jotta kyseisen häiriökäyttäytymisen perimmäinen syy saadaan selville. Koiraongelma on yleensä sen omistajalle hyvin henkilökohtainen, eikä mielestäni sen vuoksi ole olemassa niin pientä ongelmaa, ettei sitä kannattaisi yrittää työstää pois.

Tiukkaa koulutusta

Ongelmakäyttäytyminen voidaan luokitella erilaisiin kategorioihin, kuten aggressiot, pelot ja fobiat, eroahdistus, kohtuuttomat käyttäytymiset mm. hyperaktiivisuus ja erilaiset syömis- ja ulostusongelmat, johtajuusongelmat lauman sisällä, stressi, vetäminen taluttimessa ym. Syitä häiriökäyttäytymiseen voi olla useita, mutta usein ongelman ratkaisuun voidaan päästä vähäisilläkin perheen rutiinien muutoksilla. Ongelmien taustalla voi olla myös koiran ja ohjaajan välinen vääristynyt suhde sekä perheen sisäiset ristiriidat. Ongelmakäyttäytymisen syynä voi olla myös nuorella iällä koettu trauma (fyysinen/henkinen). Kivun tunnistaminen ja sen asianmukainen hoito, yhdessä koulutuksen kanssa, tuovat usein onnistuneita tuloksia.

Kurssi:

Ohitukset kuntoon - räyhäämättä hihnassa

Paikka: Järvenpää. Tarkempi osoite ilmoitetaan osallistujille ennen kurssin alkua.

Kurssi on tarkoitettu kaikille koirille, joilla on ongelmia toisten koirien ohittamisessa.

Kurssi on hyvin käytäntöpainotteinen. Käymme toki hieman teoriassa läpi koiran käyttäytymistä sekä sitä miksi koirat ovat toisilleen aggressiivisia.

Kurssilla harjoitellaan toisten koirien ohituksia sekä kontaktin pitämistä omaan ohjaajaan. Käytämme nykyaikaisia tekniikoita, jotka on jokaisen helppo oppia. Koulutus perustuu koiraeläinten käyttäytymisen ymmärtämiseen sekä toimiviksi todettujen tekniikoiden hyödyntämiseen.

Kurssi sisältää kaksi koulutuskertaa (1,5 h) Järvenpäässä.

Kurssin hinta on 170 €.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: info (at) tassutaiturit.fi

 

Hoitoina käytetään mm. päivittäisten rutiinien muuttamista, koiran terveydentilan tarkistamista sekä erilaisia tukitoimenpiteitä. Ravinnon muuttaminen yksilön tarpeita vastaavaan suuntaan on suositeltavaa. Myös tottelevaisuusharjoituksilla voidaan saada aikaan tuloksia ongelmakäyttäytymistä muutettaessa. Tottelevaisuuden harjoittaminen tuo myös omistajalle auktoriteettia. Tottelevaisuuskoulutuksen ei pidä kuitenkaan missään nimessä olla väkivaltaista koiran alistamista, vaan koulutuksessa tulisi käyttää enemmän älyä kuin voimaa. Lisäksi harmonian löytyminen laumassa voi tuoda vastauksen ongelmaan. Koiran terveys on hoidettava ensi tilassa kuntoon, jotta voidaan poissulkea sairaudesta johtuvat häiriökäyttäytymiset.

Ensimmäinen tapaaminen kestää noin kaksi tuntia. Käymme teoriassa läpi ongelmakäyttäytymisen koiran näkökulmasta katsottuna. Kokonaisvaltainen katsantokanta pyrkii aina selvittämään käyttäytymisen todellisen syyn, eikä siksi pureuduta pelkästään nähtäviin oireisiin. Teoriaosion jälkeen teemme koiran kanssa käytännön harjoituksia ja neuvon, miten koiran kanssa toimitaan jatkossa, kun ongelmakäyttäytymistä ilmenee. Ensimmäisen käyntikerran jälkeen koiran omistajalla on eväät, joiden avulla hän pystyy suurimmaksi osaksi selviytymään itse ongelmatilanteista. Annan asiakkaalle aina myös kotiharjoituksia ennen seuraavaa kontrollikäyntiä/soittoa. Jos et tiedä, miten toimia tai harjoittelu ei tunnu sujuvan, ota reippaasti yhteyttä.

Tapaamiset järjestetään pääsääntöisesti koiran ja omistajan kotona/kotipiirissä, joissa ongelma useimmiten ilmenee.

Harjoittelemme myös ryhmissä, niiden koirien kanssa, joita olen käynyt jo kertaalleen katsomassa. Ryhmäkoulutuksissa harjoitellaan pääasiassa toisten koirien kohtaamisia. Jos olet kiinnostunut ryhmäkoulutuksesta niin ota yhteyttä: info@tassutaiturit.fi

  • Ensimmäinen tapaaminen (noin 2 h) 130 e
  • Seuraavat tapaamiset 1 h / kerta 80 e
  • Ryhmäkoulutukset jo tutuille asiakkaille 30 e / koira
  • Hintoihin lisätään km-korvaus 0,46€/km.

Kaikki hinnat sisältävät ALV 24 %